Ingen kommentarer endnu

VIGTIG information til fodboldturen 2018 – Dortmund –Bayern München

VIGTIG information til fodboldturen. – Send en mail med mobil nummer samt hvor man ønsker at stige på bussen!!! Værelserne er til to personer og vi skal have fordelt værelserne. -Så få aftalt hvem i skal sove sammen med og meld tilbage hurtigst muligt, da hotellet skal vide dette inden vi kommer!! Ønskes enkeltværelse er der en ekstra pris på 200 kr.

Dortmund –Bayern München d.10.11.2018 kl. 18.30

Programmet ser således ud:

Fredag d. 9.11 kl.23.00       Opsamling Vildsund (ved tankstationen)

kl. ca. 23.25  Opsamling Nykøbing Mors (på havnen – ved bus stationen)

kl. ca 23.55 Opsamling Skive (ved skivehallerne p-plads)

kl. ca. 00.50  Opsamling Herning (ved afkørsel til svævefly pladsen)

kl. ca. 01.45 Opsamling Kolding (Scandic Hotel,Kokholm 4, Kolding) –lige ved motorvejen

Derfra kører vi imod Dortmund – chaufføren skal have et par pauser på vejen derned.

kl. ca .07.00 Er der mulighed for at købe morgenmad ved rasteplads “Dammer Berge”.

Husk toiletbesøgpå rastepladser på 70 cent  -heraffårman de 50 cent tilbageiform af en tilgodeseddel (kommer ud af automaten når man betaler), der kan benyttes som betalingsmiddel i alle kiosker  og cafeterier på de forskellige rastepladser. På den måde er man sikret rene toiletter langs motorvejene. Så husk lidt mønter,når I skal på toilet.

Forventet ankomst i Dortmund ca.kl. 09 – måske kl. 09.30

Vi parkerer bussen lige ved stadion (I får kort udleveret i bussen), enten på parkering A1 eller C3  – det får I besked på i bussen (det er forskelligt fra gang til gang)
og her holder bussen til kampen er slut (chaufføren SKAL have min 9 timers pause, så I skal helst ikke forstyrre ham).
I kan opleve centrum af Dortmund på en “fodbolddag”.og få noget at spise og måske en øl eller to.

Jeg vil f.eks. anbefale det tyske fodboldforbunds museum, der er placeret i centrum af Dortmund ca.2 km.væk – der kører metro fra stadion og til centrum.

https://www.fussballmuseum.de

Desuden samles fodboldfans i centrum af byen, så byen er klædt i gult og sort. Der er ALTID udsolgt i Dortmund –der med ca. 81.000 pladser er Tysklands største stadion, og kendt  for en fantastisk  stemning.
Især den gule mur er verdensberømt med 25.000 stående glade fans. Det er en HELT UNIQ oplevelse.

Man bør også besøge den kæmpestore merchandise butik FANWELT udenfor selve stadion. Efter et besøg her, så er FCK og Brøndbys butikker som  “mini putter”.

De sidste 2 timer bør opleves ved selve stadion,og den sidste time inde på stadion, hvor der er faneindmarch og fællessang.
I Dortmund synges ALTID “You never walk alone” før kampene – så kom ikke for sent ind på  stadion.
HUSK der er masser af sikkerheds tjek, så kom i god tid.

Normalt er der god stemning og meget roligt i Dortmund –men en ting skal I ikke gøre – KOM IKKE I BLÅT SCHALKE TØJ – det opfattes som en provokation og I kan risikere at få øretæver!!!
Det er rent bogstaveligt –ØRETÆVER – Sidste år til Dortmund –Schalke 04 –det er rent HAD!! Vores bus holdt sammen med Schalke fans, og da de så gule tørklæder inde i bussen, måtte der 50 politi betjente til at følge bussen væk derfra, ellers var den blevet ødelagt. Så lige den klub skal man ikke spøge med.

Kampene imod Bayern er som regel fredelige – det går mest ud på at synge smædesange om modstanderen.

Inde på selve stadion i Dortmund kan man IKKE betale med kontanter eller normalekreditkort. Istedet køber man et specielt BVB-Stadiondeckel – et plastikkortmagen til diverse kreditkort.
Her køber men så en eller anden værdi –f.eks. 5 euro – som så benyttes ved køb.  Man kan sætte ekstra penge ind på kortet. Dette fordi Dortmund ikke ønsker “kontanter” i de forskellige boder.
Det er selvfølgelig lidt bøvlet, men hvis man vil købe en øl,sodavand eller noget spiseligt inde på stadion,så er der ikke andre muligheder end at købe kortet.

Lige udenfor stadion er der masser af boder, hvor man kan købe med alm.kontanter.

Når kampen er slut går vi direkte til bussen og forventer afgang ca.1 time efter!

Efter kampen er slut, kører vi til vort hotel i Osnabrüch – der er ca. 110 km. hjemad imod Danmark. Så har vi ikke så langt hjem om søndagen.
Hotellet er Select Hotel Osnabrüch, Blumenhaller Weg 152, Osnabrüch (tidligere Ibis Style), hvor jeg har boet mange gange,og som jeg er godt tilfreds med.

Søndag kører vi imod DK, når vi har spist morgenmad –normalt ca kl. 9, hvor vi så forventer at være ved en grænsekiosk ca kl. 14, hvor der kan handles og spises.

Jeg forventer at vi er hjemme ca kl. 18 –men der afhænger jo altid af trafikken

NB: I må gerne selv medbringe mad og drikkevarer i bussen.

Skriv en kommentar