nordvestjysk_dommerforbund_tordenvejr_2016

Tordenvejr og fodbold?

Hvad gør du som fodbolddommer, hvis din kamp bliver ramt af lyn og tordenvejr? Tag denne problemstilling utrolig seriøst, da dette i sidste ende kan koste liv.  Følg følgende link og læs hvad DBU anbefaler at man gør.

 

Læs følgende punkter: (Følg linket nederst)

 

  • Tordenvejr og fodboldkampe kan være en farlig cocktail.
  • Afbryd kampen
  • Sådan beskytter man sig selv
  • Du skal ikke være dumdristig
  • Forholdsregler ved tordenvejr

 

Læs en dybdegående beskrivelse: Læs mere her

 

Klimatolog hos DMI, John Cappelen, understreger, at lyn- og tordenvejr skal tages alvorligt i forbindelse med fodboldkampe:

– Selvom sandsynligheden er lille, kan lyn slå ihjel. Mit råd er, at en fodboldkamp afbrydes, hvis det begynder at tordne og lyne i området. Tordenvejr bevæger sig som regel temmelig hurtigt, så i de fleste tilfælde vil uvejret være drevet over, hvis man tager en pause og går ind i omklædningsrummet.

– Jeg plejer at sige, at man ikke skal være bange for lyn, men man skal have respekt – og ikke være dumdristig. Efter min opfattelse er det dumdristigt at fortsætte med at spille en fodboldkamp, hvis det lyner og tordner. Det ville jeg ikke selv bryde mig om, hvis det var mine egne børn, der spillede – eller hvis det var nogle børn, som jeg havde ansvaret for, siger John Cappelen.